Hell Gods Expedition – steinalderen tur/retur

For kurs- og konferansemarkedet tilbyr vi omvisninger til bergkunsten på Steimohaugen på Hell i Stjørdal.

Omvisningsstart fra Hell jernbanestasjon

Oppmøte ved Hell stasjon

Omvisningene begynner ved Hell stasjon, i gangavstand eller en liten taxitur fra Rica Hell Hotel. I steinalderen var dette stedet  godt og vel under havets overflate. Herfra går vi oppover i terrenget til vi får «hodet over vann» ved en av de meste spesielle helleristningsstedene i Midt-Norge: de skårne reinsdyrene på Steimohaugen. Disse tegnene var eldgamle, kanskje glemt av sin samtid, den gangen Keopspyramiden ble bygget!

Reinsdyrene på Hell egner seg som besøksmål blant annet fordi de er skåret ut med kraftige linjer på en vertikal bergvegg: de er tilgjengelige til alle døgnets tider, hele året uansett vær og lysforhold! Fra Hell stasjon er det om lag 500 meter å gå fram til helleristningene.

Omvisning kan bestilles ved Stjørdal museum Værnes på telefon 74 82 70 21/stjordal.museum@snk.no

hell bergkunst

Et mystisk relieff ved reinsdyrene på Steimohaugen, Hell i Stjørdal